Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan bij MK. De wedstrijden in Nederland en in het buitenland vond ik leuk om mee te maken. We hebben als groep ons best gedaan om een mooie dans/verhaal te laten zien. Wij wilde graag winnen, maar daarnaast vonden we het ook belangrijk dat we het heel leuk met elkaar hadden en dat we van elkaar konden leren. Toen ik begon met dansen wist ik nog niet zoveel van choreografie zoals ik die nu weet. Daarnaast heeft Merel ons ook geleerd om positieve feedback te geven aan elkaar, maar ook tips om de choreografie nog beter te kunnen uitvoeren. Het was vaak hard werken met elkaar, maar het resultaat van onze dansen waren het waard. Ik ben blij dat ik de afgelopen jaren bij jou, MK heb kunnen dansen.

-Roos-

-Roos-

Ik heb 3 jaar gedanst in het MK Dance Team. Het waren 3 superleuke en leerzame jaren. De choreografieën waren supertof! Coach Merel is een superaardige, talentvolle coach. De trainingen zijn zwaar maar gezellig. Ik ben naar wedstrijden in Nederland en Duitsland geweest. ECC was een hele ervaring, je ontmoette allemaal dansers en cheerleaders uit verschillende landen! Ik heb erg genoten van mijn dansjaren!

-Sophie-

-Sophie-

Ik heb hier 10 hele leuke jaren gehad die ik nooit meer ga vergeten. Ik heb geleerd om samen te werken, mensen te vertrouwen en nog veel meer. Alle dansen waren altijd heel leuk en zeker om ze op wedstrijden te doen. We moesten meestal heel vroeg bij de wedstrijden zijn en dan waren we de hele dag met elkaar, ik vond die dagen echt heel gezellig. Je werd daar ook heel erg aangemoedigd door de coaches en daardoor werden mijn zenuwen ook meestal wat minder.

-Nina-

-Nina-

10 jaar lang bij MK gedanst! Wat ik in deze jaren heb geleerd is echt te veel om op te noemen want ik ben als 8-jarige meisje ooit binnen gestapt bij Merel in de les. Ik had wel al beetje ervaring, maar Merel gaf me echt de mogelijkheid om te groeien. Mijn eerste wedstrijd vond ik ook erg spannend, dat was toen ik duo was met Chloë. Vanaf toen wist ik dat ik wedstrijden doen onwijs leuk vond en voelde ook de spanning en druk om beter te willen worden. Ik heb veel geleerd, van het accepteren dat er wel is tegenslagen waren maar het wel weer goed komt, hoe belangrijk het is om met een team daar op het podium te staan en er voor elkaar te zijn. Wat ik zo geweldig vind aan een team zijn is dat je op elkaar kan bouwen en iedereen er voor je is, je doet het met z’n allen en niet alleen. De jaren heb ik fijn ervaren, Merel was er altijd voor mij (ook als het om thuissituatie ging). De choreografieën waren altijd enorm gaaf en ik voelde me ook vereerd altijd om het te mogen uitvoeren. Er zat altijd wel een verhaal achter de choreografie waardoor de choreografie erg krachtig over kwam. Ik merkte ook dat de choreografieën elk jaar steeds meer groeide, dat merkte je uiteindelijk ook door de prijzen die we daarvoor terugkregen. Het proces waar we doorheen gingen als we de choreografie aangeleerd kregen was hard werken, met z’n alle bikkelen tot we het geslaagde eindresultaat konden neerzetten op het podium. Het coachen vond ik in het MK Danceteam goed gaan. Merel is streng, maar is ook vaak in voor een grapje. Maar het streng zijn hoort erbij want het bracht ons wel vaak naar de 1ste plek.

-Natascha-

-Natascha-

Ik heb bij MK geleerd om in een groep te werken en dat je bij alles wat je doet aan de groep moet denken. Ik heb de afgelopen jaren ervaren als of ik deel heb mogen uitmaken van een hele warme en fijne familie. De choreografieën zijn heel uitdagend en altijd “out of your comfortzone”. Het is een proces wat je aangaat met je team en dat is wat mij heel sterk heeft gemaakt dat je samen het proces aan gaat en natuurlijk zijn het bloed, zweet en tranen maar je deelt het met je team en dat is waarom ik me bij MK zo verbonden met mijn team heb gevoeld. Merel was voor mij meer dan een coach, natuurlijk streng wanneer het moet. Maar ook een luisterend oor en een vriendin wanneer je die nodig hebt en zal je ook altijd helpen in het beste uit jezelf te halen niet alleen in dans maar ook in het dagelijks leven. Mijn zelfvertrouwen is 100% gegroeid bij MK.

-Emilie-

-Emilie-