Als ouder van een danser ondersteun je je kind op zoveel praktische manieren – je beheert hectische repetitieschema’s, fungeer als chauffeur, backstage kostuumdresser, visagiste, naaister, haarstylist, set- en propbuilder en niet te vergeten, financier. Deze zijn allemaal belangrijk, maar hier zijn negen minder voor de hand liggende manieren waarop je je danser kunt helpen succesvol te zijn:

1. Regelmatig inchecken. Stel vragen aan je beginnende dansers – wat zijn hun successen en worstelingen tijdens de les of repetitie en hoe willen ze de uitdagingen oplossen of aangaan? Het is belangrijk om meer te luisteren dan te praten.

2. Moedig je kind aan om te concurreren met zichzelf. Rivaliteit blijft gezond als de andere dansers van uw kind inspireren om hun best te zijn. Laat zien dat je geeft om goede prestaties en persoonlijke verbeteringen en dat het niet gaat om het overtreffen van iemand anders.

3. Help het dansen leuk te houden. Je danser zal moeite hebben om af en toe een teleurstelling te overwinnen. Houd dingen licht wanneer de dansopleiding serieus wordt. Maak grappen als het moet maar als dans niet langer plezierig is, onderzoek de redenen waarom.

4. Laat uw kind zijn eigen doelen stellen. Er is een kleine grens tussen aanmoediging en druk om je te voelen zoals je doet met prestaties en oefenen. Je jonge entertainer is geen verlengstuk van jou. Geef ze de kans om zelf keuzes te maken over welke sterren ze willen bereiken.

5. Vertrouw de leraren en coaches. Vertrouw op feedback van instructeurs om u en uw kinderen realistisch te helpen hun talenten en zwakheden te zien. Laat de coaching over aan professionals zodat je je kunt concentreren op het ouderschap van je kind door de ups en downs.

6. Laat uw kind de checklist controleren. Uiteindelijk moet een pint-sized artiest leren om hun eigen make-up en haar te doen, verantwoordelijk te zijn voor hun eigen drukke schema en voor het hebben van alles wat ze nodig hebben voor lessen of shows, maar in alle opzichten, controleer de checklist (doe het gewoon in het geheim! ).

7. Modelmatig gedrag modelleren. Waardeer de prestaties van anderen, feliciteer en zeg dank aan leraren en personeel. Mensen met respect behandelen en het positieve in anderen benadrukken, helpt uw kind excellentie in zichzelf te herkennen.

8. Help je beginnende danser om het echt te houden. Maak kennis met de danswereld, zodat je je kind dingen als auditieresultaten en het trainingsniveau in perspectief kunt houden. Moedig ook andere interesses aan. Op een dag dichtbij of ver weg zal de rol die dansen heeft in hun leven veranderen; dus help ze vooruit te plannen voor die tijd.

9. Laat zien dat je trots bent, wat er ook gebeurt. Help je kind te beseffen dat overwinningen, verliezen en zelfs saaie alledaagse taken allemaal deel uitmaken van het zijn van een performer en dat het proces belangrijker is dan de manier waarop dingen uitdraaien.

XxX MK