Na 2 lange dansdagen zijn we met 1 Europees Kampioen team en 3 medailles teruggekeerd van het EK Performing Arts van Dance Stars.

Op de 1e dag hadden Puk, Kaya, Lotte, froukje, MK Dance Company en 123 Break hun wedstrijd met hun choreografie in het niveau beginners / novice en Intermediate / Advanced.
De solisten en Duo’s hadden deze 2 dagen ook Freestyle rondes. Hierbij staan de solisten met vijven op het podium. Zij dansen allemaal op dezelfde muziek. De duo’s hebben ook een freestyle ronde. Zij staan met 3 duo’ tegelijk op het podium en dansen ook op dezelfde muziek. Deze voorronde wordt zwaar beoordeeld. Teams hebben hun eigen routine gedanst. Lange en vermoeiende maar erg leuke dag, wij hebben leuke workshops kunnen volgen van internationale docenten. Dag 2 gingen alle dansers weer op en op deze dag zijn ook de uitslagen van alle dagen dans.

In de solo categorieën zijn wij niet in de prijzen gevallen. Het waren categorieën met veel tegenstanders en op hoog internationaal niveau. De dansers van MK hebben zich mooi op het podium neergezet en goede jury feedback mogen ontvangen waar zij mee aan de slag kunnen. Bij de Duo’s was het een leuke verassing voor Puk en Kaya dat zij een medaille mochten ontvangen op het podium met een fantastische 4e plaats. Ook in deze categorie veel concurrentie uit het buitenland. Duo Froukje en Lotte mochten met trots de 6e plaats ontvangen. Geweldig gedaan op het podium! Team 123 break mocht een mooie 3e plaats ontvangen op het podium! Deze groep heeft het enorm goed gedaan op het podium en je ziet ze telkens groeien in hun performances. Nice job! En dan zijn wij ook ontzettend blij en trots dat MK Dance Company zichzelf Europees Kampioen 2019 mag noemen! Wat een vechtend team is dit. Door vaak zwaar jury commentaar slepen zij zich er telkens doorheen om de verwachtingen van de jury waar te kunnen maken. Zij nemen de feedback van de jury en van hun coach heel erg serieus en gaan iedere keer overal mee aan de slag. Je ziet deze dansers groeien, leuk om te zien.

Wij bedanken alle dansers, ouders, hulp, Dance Stars, jury, docenten van de workshops voor deze 2 nooit vergetende dagen. Het was leerzaam, gezellig en met mooie momenten kijken wij terug op het EK van Dance Stars.

Liefs MK