Update 23-08-2020

Per september geven wij onze MK-dansers weer training voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Wij hebben hele scherpe Covid-19 maatregelen en hanteren een protocol wat MK-dansers en ouders hebben ontvangen. Als je ons boekt voor optredens of kinderfeest dan hanteren wij ook ons protocol.

Wij wensen iedereen veel plezier en hou het samen veilig.

Liefs MK

Merel, Amber, Chloe, Kimberley, Romy en Kaya

________________

Update 29-04-2020

Corona Covid-19

Lieve allemaal,

Allereerst hopen wij van MK Dance dat het met iedereen goed gaat, in goede gezondheid.
De persconferentie is alweer geweest en dat hebben wij even moeten laten bezinken.
Er gebeurt van alles, protocollen die geschreven moeten worden en daarna moeten deze weer goed gekeurd worden door de gemeente. Het is allemaal nogal wat.

Het dansen binnen mag niet, het sporten buiten wel.
Ook hier moet er een protocol en een goedgekeurde plek zijn in Den Haag.
Er hangen ontzettend veel consequenties aan vast, zoals het alsnog ontvangen van hoge boetes als er ouders in de buurt zijn, geen facilitaire mogelijkheden, geluidsoverlast en vergunningen vanuit de gemeente.
Om deze opties allemaal in kaart te brengen in een hele korte tijd, hebben wij dan ook besloten om de school dicht te houden.
Wij zullen online verder gaan met natuurlijk het aangepaste online tarief.

Veiligheid staat voorop.
Zolang wij dit (nog) niet kunnen bieden, blijven wij online.

Wij bedanken iedereen voor de lieve kaartjes, mailtjes, bloemen en cadeautjes.

Wij missen jullie ontzettend in deze hele nare en moeilijke tijd!

Liefs MK Dance
Merel-Amber-Chloe

________________

Update 01-04-2020

Lieve dansers en ouders/verzorgers,

Hierbij een update in verband met de voortgang van de tijdelijke sluiting van MK Dance.
Op 31 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen genomen en houden ook wij onze deuren gesloten tot 28 april.

Het Coronavirus… iets wat iedereen raakt, op wat voor manier dan ook. Het meest natuurlijk de mensen die getroffen zijn door dit virus, maar ook de mensen die nu zo hard nodig zijn, de kinderen die niet naar school kunnen, banen die misschien onzeker zijn en nu ook de ondernemers. Alles staat stil en laten we allemaal hopen en meewerken aan een gezonde leefomgeving. Via deze weg willen wij iedereen dan ook veel sterkte wensen en natuurlijk,
be safe, stay inside and stay healthy.

Wij hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. Wij hebben online lessen gemaakt en deze via de link naar ons film platform met inlogcode naar jullie verstuurd via de mail. Hierdoor kun je alle lessen meedoen. Via Facebook en Instagram houden wij iedereen up-to-date wanneer er weer een gave les online staat.

Ik wil op dit punt zeggen, dat ik ongelooflijk trots ben op mijn team die mij hierin ontzettend gesteund heeft en met creativiteit en enthousiasme online lessen hebben gemaakt. De saamhorigheid en er voor elkaar zijn wat zo hard nodig is in deze tijd, leeft onder team MK. Daar ben ik dankbaar voor. Ook dansers en ouders die regelmatig een belletje geven, een berichtje sturen of online actief met ons bezig zijn. Vol begrip en hartverwarmende filmpjes en foto’s van dansers. Wij hopen dat het plezier van het dansen ook thuis doorgaat EN positieve energie en gezelligheid biedt. Dankjewel!

Hoe nu verder?
Totdat wij weer open mogen willen wij doorgaan met online lessen aanbieden. Dit is op dit moment het alternatief wat wij kunnen bieden.
De lessen zijn nu via onze website, film platform gedeeld.
Zodra wij weer met elkaar kunnen dansen in groepsverband laten wij dit weten.

Om de lessen te blijven maken, zal ik het team gewoon doorbetalen.
Gezien wij allen in hetzelfde schuitje zitten en we allemaal van elkaar afhankelijk zijn, hoop ik dat wij ook nu de duurzame relatie met al onze leden kunnen behouden. Sommigen zijn al jaren lid, anderen sinds kort, maar iedereen wordt gewaardeerd!

De dansers van MK Dance mogen alle online lessen volgen.
Wilt u echter wel rekening houden met de privacy online. Zoals het wachtwoord om foto’s en films te kunnen bekijken online.

Uw steun en vertrouwen in de online lessen hebben we nu hard nodig. Wij hopen straks na alle hectiek de draad weer op te kunnen pakken en de deuren te openen voor veel dansplezier.
Wij vragen om uw geduld, begrip en loyaliteit, juist nu in deze onzekere tijd.

We blijven in contact. Dans en spring met ons mee. Blijf fit en zorg goed voor jezelf!

Lieve dansgroet,
Merel Kruisbergen
Amber Turk
Chloe Kruisbergen

________________

Update 15 maart 2020

Lieve dansers, beste ouders,

Belangrijk!!

MK Dance sluit t/m 6 april 2020. Wij delen de grote zorgen en maatschappelijke onrust rondom het Coronavirus COVID-19. De gezondheid van onze dansers, docenten en medewerkers komt op de eerste plaats. Wij vinden dit een ontzettende moeilijke beslissing en hieronder leggen wij uit waarom wij tot een algehele sluiting hebben gekozen.

•Door de groepsgroottes in de soms kleine studioruimtes, is het ondoenlijk de aanbevolen onderlinge afstand van 2 à 3 meter te houden.

•Op drukke momenten in de week, zijn er veel kinderen inclusief ouders op een relatief kleine oppervlakte aanwezig (studio’s, gymzaal, gangen, kleedkamer etc.). We naderen dan de 100 personen.

•Onze docenten werken allemaal als Freelancer op meerdere balletscholen en ook basis- en middelbare scholen. We realiseren ons dat 1 docent soms wel met 300 of meer kinderen in contact komt per week.

•Het RIVM raadt aan de sociale contacten serieus te beperken. Wij denken dat we daaraan tegemoetkomen met deze maatregel.

Wij houden het RIVM en de maatregelen in de gaten, mochten er dingen voortijdig veranderen, laten wij dit natuurlijk zsm weten.

Wij zullen het dansen met elkaar tijdelijk moeten missen.

Daar staat tegenover dat wij online onze lessen zullen aanbieden.

Deze lessen vind je op onze website onder het kopje: Online lessen
Inlogcode, aanvragen via de email. ivm privacy van onze dansers dit wachtwoord graag bij je houden.

Wij hopen jullie allemaal weer live te zien vanaf april!
Wij missen jullie nu al!
Liefs Merel-Amber-Chloe

________________

Update 13 maart 2020
Beste ouders en dansers,

Vandaag (13-03) en morgen (14-03) is MK Dance gesloten als voorzorgsmaatregel met betrekking tot het coronavirus (COVID-19). Deze maatregel is tevens ingevoerd na voor nu al vele afmeldingen ivm ziekte. Na het weekend gaan de lessen, zoals het er nu voor staat, gewoon weer door. Wij vragen u de laatst verstuurde mail goed te handhaven.

Better Safe Then Sorry – Team MK ^

________________

12 maart 2020
Lieve dansers, beste ouders,

Vandaag zijn er nieuwe maatregelen ingevoerd mbt het Corona virus (COVID-19).

Wat betekend dit voor ons als dansschool?
Op dit moment gaan onze danslessen gewoon door. Om onze gezondheid en veiligheid te waarborgen vragen wij jullie om het advies van RIVM op te volgen:

– Zorg dat de kinderen en uzelf regelmatig de handen wassen met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek.
– Leer kinderen dat ze hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes als u moet hoesten of niezen. En gooi ze direct weg.
– Geen handen schudden.
Voor iedereen die last heeft van milde gezondheidsklachten, geldt dat zij moeten thuisblijven. Milde gezondheidsklachten zijn:
– Niezen
– Keelpijn
– Loopneus
– Licht hoesten
– Verhoging tot 38 graden
Verergeren de klachten, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.
Wij houden alle nieuwsberichten goed in de gaten en overwegen een tijdelijke sluiting. Mochten we wel besluiten tijdelijk dicht te gaan, krijgt u bericht.

2 maart 2020
Beste ouders en dansers,

De laatste dagen neemt de berichtgeving over het coronavirus voortdurend toe, nu het virus ook in Nederland is gearriveerd. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt hoe wij, als coaches, daarmee omgaan. Vandaar deze algemene e-mail voor onze dansers en ouders.

In de eerste plaats volgen wij de ontwikkelingen op de voet. Wij laten ons daarbij informeren door het RIVM en de GGD. Zodra zij aangeven dat maatregelen noodzakelijk zijn, zullen wij die direct nemen. De balletbarre en de handvaten van de deuren wordt dagelijks schoongemaakt. Voor nu geldt dat wij dansers en ouders vragen de gebruikelijke hygiënemaatregelen toe te passen die gelden bij het beheersbaar houden van alle virussen, die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken:
-Was je handen regelmatig, 20 sec lang
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
Eet gezond, goede weerstand bevordert weerbaarheid

Bij ziekte adviseert de GGD om de reguliere lijn richting de huisarts te volgen.
Komt u net terug uit een besmet gebied? Wij vragen u dit bij ons te melden en meldt u zich dan aan bij de GGD en laat u zich adviseren.
Op de websites van het RIVM en de GGD wordt de informatie continu bijgewerkt.

GGD:https://www.ggdhaaglanden.nl/coronavirus/coronavirus-1.htm
RIVM:https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Wanneer wij op advies van deze instanties aanvullende maatregelen moeten nemen, dan informeren wij u daar uiteraard direct over. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.